Padobranci padobranskog kluba Crvena zvezda izveli skok pred derbi na Marakani

padobranciAla bi se zeznuli da su ih samo takli! Iako je šačica huligana sa južne tribine pokušala da otme zastave padobranicma Crvene zvezde, koji su sat i po vremena pre 145. večitog derbija skočili na teren “Marakane”, efikasna intervencija policije razjurila je razularenu bandu nazad na tribinu pre nego što je došlo do kontakta.

I da su im se približili, ne bi “grobari” sigurno dobro prošli s obzirom na to da su Zvezdini padobranci vrlo utrenirani ljudi koji dobro znaju da se brane. Uplašili su se, kažu, samo zbog jedne jedine stvari:

– Ma samo da mi budala ne pocepa padobran – ističe u razgovoru za ALO!SPRINT Igor Cicović, padobranac, kik-bokser i radnik MUP-a.
– Verujte mi, to nam je bio jedini strah jer padobran mnogo košta danas. Neki od nas ne izlaze u grad i odvajaju od usta kako bi sakupili pare za opremu, koja nije nimalo jeftina u ovom kod nas amaterskom sportu. Recimo, jedan padobran košta 6.000 evra i jasno je da ne možeš da ga kupiš sa današnjim primanjima. Tako sam ja čak 11 godina štedeo da bih kupio ovaj padobran i zamislite sada da neka sujetna budala krene da mi ga pocepa, pa ne bih mu ostao dužan – iskren je Cicović.

Njegova ekipa okupljena u Padobranski klub Crvena zvezda skočila je sa oko 1.500 metara i donela je sreću u subotu uveče domaćinu koji je derbi rešio u svoju korist.

– Sami smo iz svog džepa platili i avion i šivenje dve Zvezdine zastave od po 24 kvadratna metra sa kojima smo se spustili na teren. Bez sponzora, bez ičije pomoći, ali iz ljubavi prema našem klubu. Sve je bilo super, jedino mi je žao što skok nije usledio nekoliko minuta pre početka utakmice, pred punim stadionom, to bi sigurno bilo još nezaboravniji događaj. Ali, i ovako smo srećni, posebno zbog pobede našeg kluba – napominje Cicović.
Strah je, kaže naš sagovornik, postojao, ali je on uobičajen, jer se svaki padobranac malo plaši.

– Nema neustrašivog padobranca, strah i trema su u ovom sportu uvek prisutni. Svaki skok je priča za sebe, ali ovaj na “Marakani” svakako mi je jedan od najdražih u životu, a verujem da je i mojim drugarima – zaključuje Igor Cicović.

Ana Marija: Super!

U društvu trojice džentlmena je i jedna fina dama, simpatična Podgoričanka Ana Marija Grubač (23), studentkinja Fakulteta političkih nauka.
– Navijam za Zvezdu i velika mi je čast i zadovoljstvo što smo izveli ovaj skok. Jedino mi je žao što nismo skočili nekoliko minuta pre početka meča, jer bi bilo zanimljivije i nezaboravnije, ali i ovako je lepo. Imala sam tremu, ali je sve ispalo super – rekla nam je Ana Marija.

Tekst prenet iz dnevnih novina ALO – Link za tekst